keskiviikko 6. huhtikuuta 2011
Omena-selleripossu ja kukkakaali-kvinoacurry
Pitkään aikaan en olekaan possunlihasta sapuskaa laittanut. Nyt sitten hyvän reseptin osuessa silmiini innostuin pakastimen kätköissä olleista lihasuikaleista kokkailemaan. Yhdistelmä omena-selleri-porsaanliha vaikutti kokeilemisen arvoiselta.
Alkuperäinen resepti on HS:n sivuilta, jouduin sitä vähän varioimaan lähinnä lihojen valmiin marinadin vuoksi.
OMENA-SELLERI-POSSUPATA
400 g porsaansuikalelihaa (pippuri-kerma-marinoituja)
1 rkl öljyä
1 omena
3 sellerinvartta
1-2 dl vettä
mustapippuria
Ruskista lihoja öljytyllä pannulla. Lihojen kypsyttyä lisää paloitellut omena ja sellerinvarret. Lisää myös vettä sopivasti ja anna hautua miedolla lämmöllä. Mausta lopuksi.
Lisukkeeksi tein kvinoaa. Sitä en aiemmin ollutkaan käyttänyt mihinkään ja siihen nähden oli ihan onnistunut kokeilu. Helppotekoinen lisuke, vähän samankaltainen kuin couscous tai bulgur. Kvinoa kuitenkin erottuu paremmilla ravintoarvoillaan joukosta, mm. sen proteiinipitoisuus on korkeampi kuin näiden kahden muun.
KUKKAKAALI-KVINOACURRY
450 g kukkakaalia pakasteena
luomukasvisliemijauhetta
1/2 dl kvinoaa
1 dl vettä
2 pientä sipulia
currya
mustapippuria
tuoretta persiljaa
Keitin kukkakaalit ja sipulilohkot vähäisessä määrässä kasvisliemijauheella maustetussa vedessä. Toisessa kattilassa keitin kvinoat paketin ohjeen mukaan, suhteella 1 osa kvinoaa ja 2 vettä. Yhdistin kaalit ja kvinoan sekä lisäsin mausteet ja persiljasilppua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti