keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Omena-selleripossu ja kukkakaali-kvinoacurry


Pitkään aikaan en olekaan possunlihasta sapuskaa laittanut. Nyt sitten hyvän reseptin osuessa silmiini innostuin pakastimen kätköissä olleista lihasuikaleista kokkailemaan. Yhdistelmä omena-selleri-porsaanliha vaikutti kokeilemisen arvoiselta.

Alkuperäinen resepti on HS:n sivuilta, jouduin sitä vähän varioimaan lähinnä lihojen valmiin marinadin vuoksi.

OMENA-SELLERI-POSSUPATA

400 g porsaansuikalelihaa (pippuri-kerma-marinoituja)
1 rkl öljyä
1 omena
3 sellerinvartta
1-2 dl vettä
mustapippuria

Ruskista lihoja öljytyllä pannulla. Lihojen kypsyttyä lisää paloitellut omena ja sellerinvarret. Lisää myös vettä sopivasti ja anna hautua miedolla lämmöllä. Mausta lopuksi.

Lisukkeeksi tein kvinoaa. Sitä en aiemmin ollutkaan käyttänyt mihinkään ja siihen nähden oli ihan onnistunut kokeilu. Helppotekoinen lisuke, vähän samankaltainen kuin couscous tai bulgur. Kvinoa kuitenkin erottuu paremmilla ravintoarvoillaan joukosta, mm. sen proteiinipitoisuus on korkeampi kuin näiden kahden muun.

KUKKAKAALI-KVINOACURRY

450 g kukkakaalia pakasteena
luomukasvisliemijauhetta
1/2 dl kvinoaa
1 dl vettä
2 pientä sipulia
currya
mustapippuria
tuoretta persiljaa

Keitin kukkakaalit ja sipulilohkot vähäisessä määrässä kasvisliemijauheella maustetussa vedessä. Toisessa kattilassa keitin kvinoat paketin ohjeen mukaan, suhteella 1 osa kvinoaa ja 2 vettä. Yhdistin kaalit ja kvinoan sekä lisäsin mausteet ja persiljasilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti