Viikonloppuna iski suorastaan buumi tehdä kananmunaruokia. Yleisemmin meillä munat syödään keitettynä, joten valmistustavan vaihtelu oli enemmän kuin paikallaan.
Ensimmäisenä PLI:n tyylinäyte lauantaiaamun aamupalaleivästä:
Itse paistoin kinkku-ruohosipulituorejuustomunakkaan. Mausteena simppelisti suolaa ja mustapippuria. Välissä kirsikkatomaatti-papu-sipulisekoitus, jonka kuullotin pannulla ennen munakkaan paistamista. Tämä annos piti nälän poissa iltapäivän puolelle asti.
Vanhassa Maku-lehdessä (2/08) näin kivanoloisen parsa-katkarapumunakkaan ohjeen. Otin vaikutteita reseptistä, mutta yksinkertaistin raaka-aineita ja tekotapaa reilusti.
PARSAKAALI-KATKARAPUMUNAKAS UUNISSA
180 g katkarapuja
höyrytettyä parsakaalia
fetajuustoa
purjosipulia
ruohosipulia
3 munaa
1 dl vettä
suolaa
mustapippuria
Vuorasin uunivuuan leivinpaperilla. Ladoin Katkaravut, parsakaalit, juustot ja pilkotut sipulit vuuan pohjalle. Vatkasin kevyesti munien rakenteen rikki ja lisäsin veden ja mausteet. Kaadoin munaseoksen ainesten päälle vuokaan ja paistoin 175 asteessa noin 45 minuuttia.
siis näitä on pakko kokeilla täällä :) lurps tuumi myös Halle ei ku iskä :)
VastaaPoista