perjantai 22. huhtikuuta 2011
Kookos-limelohta ja kukkakaalicouscousia
Pirteätä lohiruokaa ja mainiota lisuketta pääsiäisen ruokapöytään. Kukkakaalicouscouksen ohje on peräisin täältä, yhdestä suosikkiblogistani.
KOOKOS-LIMELOHI
n. 650 g kirjolohifilettä
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
sitruunamehua
1 tlk Valion kookos-lime-ruokakermaa
Maustoin kalan ja annoin makuuntua hetken aikaa. Sen jälkeen laitoin fileen nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.
Tämän jälkeen otin sen hetkeksi pois uunista, poistin nahan ja lisäsin ruokakerman kalan sekaan. Annoin kalan kypsyä vielä noin kymmenen minuuttia uunissa.
KUKKAKAALICOUSCOUS
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
keskikokoinen kukkakaali
suolaa
mustapippuria
parmesaanijuustoa
Kuullota lohkottuja sipuleita hetken aikaa öljyssä. Lisää sekaan ihan pieneksi muruksi paloiteltu kukkakaali ja sekoittele pannulla sen aikaa että se pehmenee hieman. Mausta seos lopuksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanaa varmaan tuo lohi. Hyvää pääsiäisen aikaa :)
VastaaPoistaMä näin tuollaisen kukkakaalicouscousin ohjeen Sokkokokissa joku viikko sitten. Mietin, että miten loistava idea :) Hyvä että täältä löytyy nyt kirjallinen ohjekin!
VastaaPoistaLohi oli hyvää :) Nyt täytyy kuitenkin rajoittaa tuota kookoksen käyttöä ruuanlaitossa, ettei vaan pääse kyllästymään.
VastaaPoistaKukkakaalikuskus on ihanaa. Sitä piti tehdä toiseenkin otteeseen tämän pääsiäisen aikana ;) Tämä resepti (toisin kuin oikea couscous) sopii karppaajillekin. Ja variaatiomahdollisuudethan ovat rajattomat..