torstai 24. maaliskuuta 2011

Savo: Savuhärkää pihvinä savustuspussissa


SAVUHÄRKÄÄ PIHVINÄ

viidelle

750 g naudan sisäfileetä
paistamiseen voin ja rypsiöljyn seosta
1 rkl mustapippuria myllystä
suolaa
savustuspussi

Poista fileestä kalvot ja leikkaa ja muotoile filee viideksi pihviksi. Ruskista huoneenlämpöiset pihvit molemmin puolin pannussa kuumennetussa voin ja öljyn seoksessa. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Asettele pihvit savustuspussiin ja kypsennä uunissa pussin ohjeen mukaan. Tarjoa lisänä keitettyjä uusia perunoita ja sienikastiketta.


Savustuspussi on todiste perinteisen kypsentämistavan uudenlaisesta sovelluksesta, jonka avulla savun maku saadaan ruokaan tavallisessa sähköuunissakin ja ilman savustuslaatikkoa.

Savu-savustuspussi on kaavilaisen yrittäjän patentoitu keksintö.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinneherkkuja maakunnista")


Maukkaiden pihvien kera oli uunijuureksia sekä lihojen paistonesteestä PLI:n suurustamaa kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti