torstai 24. maaliskuuta 2011
Savo: Paistetut muikut
PAISTETUT MUIKUT
4-5 ruokailijalle
750 g perattuja muikkuja
1-2 tl hienoa merisuolaa
1 tl valkopippuria myllystä
75 g (n. 1 dl) ruisjauhoja
50 g voita paistamiseen
Huuhdo ja valuta peratut muikut hyvin. Mausta suolalla ja valkopippurilla kaloja siivilässä käännellen. Pyörittele muikut ruisjauhoissa. Paista kuumennetussa voissa pannussa noin 1-2 minuuttia molemmin puolin.
Nosta rapeiksi paistetut muikut lämpimälle paistivadille tai suoraan lautasille.
Tarjoa lisänä pottumuusia ja suolakurkkua. Miehiseksi lisäksi sopii ryyppylasillinen Sawonviinaa, jossa on suolainen neulamuikku.
(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")
Meillä muikkujen ohella oli tarjolla turkkilaisesta jugurtista ja ruohosipulituorejuustosta sekoitettu kastike sekä sitruunalohkoja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi, ihania :) Näitäkin pitäisi joskus tehdä itse..
VastaaPoista