torstai 24. maaliskuuta 2011

Savo: Paistetut muikut


PAISTETUT MUIKUT

4-5 ruokailijalle

750 g perattuja muikkuja
1-2 tl hienoa merisuolaa
1 tl valkopippuria myllystä
75 g (n. 1 dl) ruisjauhoja
50 g voita paistamiseen

Huuhdo ja valuta peratut muikut hyvin. Mausta suolalla ja valkopippurilla kaloja siivilässä käännellen. Pyörittele muikut ruisjauhoissa. Paista kuumennetussa voissa pannussa noin 1-2 minuuttia molemmin puolin.

Nosta rapeiksi paistetut muikut lämpimälle paistivadille tai suoraan lautasille.

Tarjoa lisänä pottumuusia ja suolakurkkua. Miehiseksi lisäksi sopii ryyppylasillinen Sawonviinaa, jossa on suolainen neulamuikku.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")

Meillä muikkujen ohella oli tarjolla turkkilaisesta jugurtista ja ruohosipulituorejuustosta sekoitettu kastike sekä sitruunalohkoja.

1 kommentti: