maanantai 7. maaliskuuta 2011

Laskiaissunnuntain hernekeitto


Eilen vietettiin laskiaissunnuntaita ja komea keli sen viettoon olikin. Hiihtolenkin jälkeen oli ihana syödä kuumaa hernesoppaa. Tähän hernekeittoon käytin H-Lihapalvelulta ostamaani saunapalvikinkkua. Suosittelen tutustumaan kyseiseen tukkuun, jos tuore liha ja lihavalmisteet kiinnostavat. Yritys on vastikään avannut toimipisteen Jyväskylän Seppälänkankaalle.

HERNEKEITTO

500 g kuivattuja herneitä
2 1/2 litraa vettä
1 iso sipuli
n. 300 g saunapalvikinkkua
suolaa
maustepippuria
meiramia

Liotin herneitä vedessä yön yli. Seuraavana päivänä kuumensin keiton liedellä ja annoin kiehua miedolla lämmöllä. Ajallisesti ei mikään nopea homma, en koskaan ole katsonut kellosta tarkkaa aikaa, mutta kypsyminen vie varmaan pari tuntia. Jossain vaiheessa lisäsin sipulikuutiot ja kinkkusuikaleet sekaan. Lopuksi lisäsin mausteet ja tarkistin maun.

1 kommentti:

  1. Joskus on mukava tehdä hommat ihan "alusta asti", ajan kanssa. :)

    Ja blogilinkitys sopii hyvin, voisin itsekin tarkistella omia blogilinkkejäni. Varmaan ok?

    VastaaPoista