maanantai 7. maaliskuuta 2011
Laskiaissunnuntain hernekeitto
Eilen vietettiin laskiaissunnuntaita ja komea keli sen viettoon olikin. Hiihtolenkin jälkeen oli ihana syödä kuumaa hernesoppaa. Tähän hernekeittoon käytin H-Lihapalvelulta ostamaani saunapalvikinkkua. Suosittelen tutustumaan kyseiseen tukkuun, jos tuore liha ja lihavalmisteet kiinnostavat. Yritys on vastikään avannut toimipisteen Jyväskylän Seppälänkankaalle.
HERNEKEITTO
500 g kuivattuja herneitä
2 1/2 litraa vettä
1 iso sipuli
n. 300 g saunapalvikinkkua
suolaa
maustepippuria
meiramia
Liotin herneitä vedessä yön yli. Seuraavana päivänä kuumensin keiton liedellä ja annoin kiehua miedolla lämmöllä. Ajallisesti ei mikään nopea homma, en koskaan ole katsonut kellosta tarkkaa aikaa, mutta kypsyminen vie varmaan pari tuntia. Jossain vaiheessa lisäsin sipulikuutiot ja kinkkusuikaleet sekaan. Lopuksi lisäsin mausteet ja tarkistin maun.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Joskus on mukava tehdä hommat ihan "alusta asti", ajan kanssa. :)
VastaaPoistaJa blogilinkitys sopii hyvin, voisin itsekin tarkistella omia blogilinkkejäni. Varmaan ok?