tiistai 8. maaliskuuta 2011

Hunajainen marinadi kanalle

Tämän hunajamarinadin ohjeen bongasin Jens Linderin kirjasta "Vanhan ajan keittiö". Kirjassa esitellään ennen vanhaan käytettyjä ruokien kypsennys- ja säilöntämenetelmiä ja se sisältää monia hyvältä vaikuttavia ohjeita.

Resepti tuntui kivan simppeliltä, mitä se myös olikin. Uskaltauduin ensimmäistä kertaa tekemään omatekoisen marinadikastikkeen, kaupan marinadeja on tullut välteltyä jo pidemmän aikaa. Marinadin ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan sillä maustaa kananpaloja yön yli. Helppoa, miksiköhän ei ole tullut aiemmin kokeiltua?

HUNAJAMARINADI KANALLE

n. 600 g kananfileepaloja

2 rkl puristettua sitruunamehua
2 rkl japanilaista soijakastiketta
2 rkl hunajaa
mustapippuria rouheena
cayennepippuria maun mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti