perjantai 18. maaliskuuta 2011

Puolen valtakunnan versio lohikukkosista


LOHIKUKKOSET PUOLEN VALTAKUNNAN TAPAAN

Taikina:
vajaa 1 dl vettä
ripaus suolaa
vajaa 1/2 dl vehnäjauhoa
ruisjauhoja

Sekoita veteen suola ja ainakin desin verran ruisjauhoja. Lisää myös vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja lisää vielä ruisjauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Ripsauta ruisjauhoa taikinan päälle ja anna levähtää hetken aikaa.

Kaada pöydälle reilu kasa ruisjauhoa ja ala vaivata taikinaa jauhokasassa. Jauhoja kannattaa lisätä sen verran että taikinasta tulee helposti kaulittava. Vaivauksen jälkeen kauli taikina ohueksi ja ota pyöreällä muotilla siitä palasia. Täytä palaset ja sulje puolikuun mallisiksi pasteijoiksi. Töki haarukalla saumat tiiviksi.

Täyte:
lämminsavulohta
ruohosipulin makuista tuorejuustoa

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Googlettamalla sanan "lohikukkoset" löytyy hieman eri tavoin tehty pikkusyötävä. Tämän vuoksi nimesinkin nämä pasteijat meidän versioiksi. Taikina on samanlainen kuin karjalanpiirakoissa, tai ainakin oma mummoni tekee piirakoiden taikinan näin ja hän on syntyperältään karjalainen, joten uskoisin sen olevan niin. Mukavan rapsakka kuori ja oikein makoisa täyte, toimiva yhdistelmä minusta.

1 kommentti: