sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Lohimedaljongit ja salaatti paahdetuista kasviksista


Alkuruokana olleen bataattikeiton jälkeen herkuteltiin pannulla paistetuilla lohimedaljongeilla. Pitkästä aikaa pannulla kypsytettyä kalaa, yleensä fisut meillä valmistuu uunissa. Ja kohta puoliin varmaan grilli hoitaa pääsääntöisesti niin kalan kuin lihankin kypsennyksen.

Kaloja kypsennettiin voi-öljy-seoksessa puoleltaan noin kolme minuuttia. Mausteiksi yksinkertaisesti suolaa, mustapippuria ja paahdettuja sipulihiutaleita. Eikä muuta. Lautasella sitten kalojen päälle vielä sitruunalohkoista mehua.

Lohipalojen seuraksi tarjolla oli paahdetuista kasviksista salaattia, hyvin yksinkertainen sekin. Salaatin rakentelin uunissa paahdetuista ja hieman jäähtyneistä tomaatti-, paprika- ja kesäkurpitsalohkoista, jotka vaan asettelin salaattipedille. Niiden päälle sitten fetajuustomurua. Salaatin pystyi maustamaan mieleisekseen oliiviöljyä, balsamicoa, mustapippuria ja/tai suolaa käyttäen.


Ai niin, olihan kalallekin kastiketta, nimittäin kapriskastike. Sen sekoittelin kermaviilistä, kapriksista ja dijon-sinapista. Mausteeksi hieman sitruunamehua ja hunajaa, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä kuivattua ruohosipulia.

Yksinkertainen ruoka on usein parasta.

En ole aikaisemmin ostanut lohimedaljonkeja, ja en ikinä ole edes pohtinut mitä ne oikeastaan ovat. Sitten, kun avasin paperikäärön ja huomasin kalapalojen rakenteen, tajusin, että nehän olisi aivan hyvin pystynyt leikkaamaan itsekin. Täytyy seuraavan kerran muistaa tämä, kun lohta seuraavan kerran kaupasta kantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti