sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Bataatti-kookoskeitto


Kevät keikkuen tulevi ja päivät pitenevät. Kaikesta valoisuudesta huolimatta tein täyteläisen mausteista sosesoppaa, niin talvista evästä kuin olla ja osaa. Toisaalta, olihan tänäkin aamuna rapsakka pikku pakkanen ja luntakin vielä reilusti maassa, mutta kyllähän se on jo ainakin varhaiskevät nyt. Eikös?

Järkeenkäypää tai ei, mutta hyvää soppaa oli tälläkin kertaa. Ensimaistelut keitosta meni alkuruokana. Arvelen kuitenkin, että tästä eteenpäin keitotkin tulevat olemaan kevyempiä ja muutenkin ruokailutottumukset muuttavat huomaamatta muotoaan. Ajatukset alkavat jo ihan selvästi suuntailemaan kesäjuttuja.

BATAATTI-KOOKOSKEITTO

1 bataatti (noin 450g)
1 kukkakaali (noin 400g)
puolikas purjosipuli
1 punainen chilipaprika
1 (pieni) tlk kookosmaitoa
sipuli- ja valkosipulijauhetta
mustapippuria
cayennepippuria
juustokuminaa
suolaa

Laita bataattikuutiot kattilaan kiehuvaan veteen. Lisää joukkoon lohkottu kukkakaali, purjosipuli ja chilipaprika. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes bataatit ja kukkakaalit ovat kypsyneet. Lisää vettä kiehumisen aikana tarpeen mukaan.

Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lopuksi lisää kookosmaito ja mausteet. Alkuvaiheessa unohtui silputa oikeita sipuleita keiton joukkoon, joten korvasin ne maustamisen yhteydessä valkosipuli- ja sipulijauheella.

"Kuva kattauksesta. Huomionarvoista on seinällä oleva kuvakollaasi Pikku Leijonasta. Kuvat on peräisin Koiramme-lehden kuvauksista. Tuolloin parivuotias Pikku Leijona on toiminut siis valokuvamallinakin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti