keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kinkku-parsakaalimunakas uunissa paistaen


Lohiperhosten kanssa syötyöä kermaviili-kapriskastiketta jäi reilusti yli. Olen kamalan huono syömään kastikkeita ruokien kylkiäisenä, jotenkin ne unohtuvat kaapin perälle. Ja koska ruokakauppojen hinnat suorastaan pakottavat piheyteen, näin ollen mitään syömäkelpoista ei (yleisesti ottaen) heitetä menemään. Halusin siis löytää jonkin käyttötarkoituksen sille jämäkastikkeellekin.

Pikkupohdinnan jälkeen hoksasin, mihin kastiketta voisi kokeilla. Munakashan on aina kätevä tapa hyödyntää erinäisiä ruokatarvikkeita, ja sitä se oli nytkin. Olipa onni muuten, että kananmunia löytyi kotoa, lähikaupassamme niitä ei nimittäin ollut. Mikä ihme tätä nykyaikaa vaivaa: ensin voi-, ja nyt munapula?!

KINKKU-PARSAKAALI-UUNIMUNAKAS

3 kananmunaa
vajaa 2 dl kapris-kastiketta
noin 1 dl emmental-juustoraastetta
1 parsakaali
noin 200 g palvikinkkusuikaleita
1 kevätsipuli varsineen
mustapippuria, suolaa
muutama terttutomaatti

Rikoin kananmunat kevyesti vatkaten kulhossa. Lisäsin kermaviilikastikkeen ja juustoraastepussin loput. Maistellen lisäsin myös mustapippuria ja hitusen suolaa seokseen.

Esikypsytin parsakaalia höyryttämällä muutaman minuutin. Lohkoin parsakaalit uunivuokaan ja niiden päälle kaadoin kinkkusuikaleet. Myös kevätsipulisilpun ripottelin sekaan.

Kaadoin lopuksi muna-kermaviiliseoksen tasaisesti vuokaan ja suikaloin muutaman terttutomaatin pinnalle. Paistoin 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Olipa muuten mainiota perusruokaa, sellaista kivan täyteläisen makuista munakasta. Oikeastaan olikin ihan hyvä juttu, että kastikkeelle piti keksiä uusiokäyttöä, sillä muutoin tuskin olisin tätä munakasta edes tehnyt.

2 kommenttia: