tiistai 6. syyskuuta 2011
Suklainen mansikkajuustokakku
Hyydytetyt kakut ovat oivallisia kohteita luovaan toimintaan. Saa soveltaa ja säveltää mielensä mukaan, tai no melkein ainakin. Hyvin useasti tulee "sotkettua" useampaa valmista reseptiä keskenään itselle mieluisaksi.
Itse yleensä suunnittelen makean kakun muutaman lempiaineksen ympärille. Sen jälkeen, kun kakun makumaailma on päätetty, tarkastan kermavaahdon, tuorejuuston, liivatteen ja vastaavien perusainesten tarvemäärän. Ja pohjaksikin on useampi vaihtoehto olemassa, sekin on jossain välissä lyötävä lukkoon. Puhumattakaan koristelusta, mikä hyvin usein hoituu minun kohdalla liian kiireessä ja ilman mitään etukäteissuunnitelmaa, eli ei hyvin.
SUKLAINEN MANSIKKAJUUSTOKAKKU
Pohja
1 pkt (175 g) mansikka-dominokeksejä
1/2 dl sulaa rasvaa
Täyte
1 prk mascarponejuustoa
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 prk vispikermaa
mansikkatomusokeria
1 prk (200 g)Danonen mansikkajogurttia
5 - 10 kpl mansikkajauhiskarkkeja
1 levy (100 g) Kalevin mansikka-keksimuru-valkosuklaata
4 liivatelehteä
tilkka vettä
- Murustele keksit hyvin, lisää voisula sekaan ja painele leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuuan pohjalle
- rouhi suklaa ja karkit
- vaahdota kerma toisessa astiassa ja tuorejuustot toisessa
- yhdistä vaahdot sekä lisää jogurtti, suklaa- ja karkkirouhe sekoittaen
- tarkista täytteen maku ja lisää mansikkatomusokeria tarvittaessa
- liota liivatteita viitisen minuuttia kylmässä vedessä
- rutista liivatteet kuivaksi ja lisää ne tilkkaan kiehuvaa vettä
- sekoita liivateneste täytteen sekaan
- kaada täyte pohjan päälle vuokaan
- anna kakun jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa.
Periaatteessa tästä tuli mansikkakakku, missä ei ole yhtään oikeata mansikkaa. Ensisijainen aikomus oli lisätä pakastemansikoita täytteeseen, mutta kesken leivonnan päätinkin olla sulattamatta marjoja.
Mansikoiden puutteesta huolimatta kakku sai kovasti kehuja kahvipöydässä. Siihen tuli sellainen hyvällä tavalla jännä maku jogurtista ja karkeista. Ja lisätyt suklaat tekivät osaltaan kakusta hyvinkin suussasulavan, muttei liian makean. Toki maku oli melko keinotekoinen, verrattuna esimerkiksi kesällä tuoreista mansikoista tehtyihin täytekakkuihin, mutta uskaltaisin siitä huolimatta suositella tätä muillekin.
Tunnisteet:
Kakut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vaikuttaa mukavan erilaiselta ja ihanalta!
VastaaPoista