perjantai 16. syyskuuta 2011

Kyssäkaali-porkkanaraaste


Raastesalaatteja tulee tehtyä harvemmin ja siihen on syynä yksinkertaisesti laiskuus. Raastaminen on mielestäni tylsimpiä ruoan käsittelymuotoja. Juustoja tulee useammin raasteltua, mutta silloin käytänkin sellaista pienempää ja kätevämpää raastinlastaa.

Puheenollen ruoankäsittelystä, pilkkominen on taas hyvinkin mukavaa, jopa terapeuttista puuhaa. Näin ollen harvoin tulee käytettyä mitään valmispakastejuureksia, niin mielelläni kuorin ja pilkon lanttuja, porkkanoita ja mitä kaikkea näitä nyt on. Jopa sipulin pilkkominen on ollut nastaa touhua siitä lähtien, kun opetteli oikean tekniikan.

Kiiressä tietenkin on mukava turvautua valmiiksi kuutioituihin pakasteisiin, ei sillä että mitenkään dissaisin niitä. Ja pakasteita puoltaa sekin fakta, että niitä on tarjolla läpi vuoden, ei pelkästään tiettynä sesonkina.


Kyssäkaali tarttui kaupan vihannestiskiltä mukaan. Kauniin heleä vihreä värikö houkutteli vai mikä lie? Kyssäkaalia on tullut ostettua aiemminkin, ihmettelen vaan miksi sitä näkee niin harvakseltaan kaupan valikoimissa.


KYSSÄKAALI-PORKKANARAASTE

1 kyssäkaali
2 porkkanaa
raejuustoa
paahdettuja soijapapuja
sitruunamehua

Kuori ja raasta kyssäkaali ja porkkanat. Yhdistä raasteeseen raejuustoa ja soijapapuja. Pirskoittele salaatin päälle hieman sitruunamehua.

Raasteeseen olisi voinut lisätä myös esimerkiksi öljyä, hunajaa, soijakastiketta ja mustapippuria. Tein nyt tällä kertaa nopeamman ja kevyemmän version.


Soijapavut ovat Tallinnan tuliaisia vanhemmiltani. He käväisivät kesällä pienellä lomareissulla Virossa ja toivat kaikkea ihanaa tuomisinaan. Soijapapusekoituksen lisäksi saimme hienon pannunalusen, puisen ja kalanmuotoisen sellaisen.


Tuliaispakettiin kuului myös savunmakuista paprikajauhetta. Tämä on ihanaa! Ja kuten kuvasta voi nähdä, se on ollut jo kovassa käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti