torstai 22. syyskuuta 2011

Hunajainen naurisvuoka


Lanttu ja nauris on valittu tämän vuoden vihannekseksi. Vuosittaisen valinnan suorittavat muun muassa Puutarhaliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry. Lanttua onkin saatavilla ympäri vuoden, ja sitä tulee käytettyä ruoanlaitossa paljon, mutta nauris taitaa olla harvinaisempaa herkkua vihannestiskillä..? Tällä hetkellä naurista on kuitenkin saatavilla, ja niitä pystyy hyödyntämään esimerkiksi tässä mainiossa reseptissä.

HUNAJAINEN NAURISVUOKA

noin 500 g nauriita
1 sipuli
1-2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
noin 1/2 tl suolaa
valkopippuria
1 rkl hunajaa
1 dl kermaa

Kuorin ja pilkoin nauriit sekä esikypsensin niitä höyryttämällä noin 10 minuuttia. Höyrytyksen jälkeen lisäsin nauriinpalaset sekä lohkotut sipulit voideltuun uunivuokaan. Lisäsin myös ruohosipulisilpun sekä mausteet. Lopuksi kaadoin paistoksen päälle noin desin kermaa sekä valutin hunajaa. Kypsennys uunissa 200 asteessa vajaa puoli tuntia.

Sovelsin tähän Kaarina Roinisen ohjetta, joka löytyy kirjasta "Maukasta ruokaa kotikeittiöstä". Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että tämä oli huippuhyvää. Ainakin minulle maistuu mikä tahansa juuresvuoka, johon käytetään hunajaa ja kermaa. Tulipa taas muutes tästä ruoasta mieleen, että tämähän on vähän niin kuin karppiversio kermaperunoille..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti