sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ruusukaali-pekonisalaatti


Vaikken mikään pekonin suurystävä olekaan, ruusukaalin seuralaisena se maistui minullekin hyvin. Vuosia sitten olen tämän ohjeen Voisilmäpeliä -blogista lukenut, ja jostakin kumman syystä se nyt palautui ajatusten syövereistä mieleeni.

Pekonin tilalla tosin käytin kylkisiivuja ja mausteeksi mustapippurin sijaan laitoin puolivahingossa maustepippuria. Samanlaisissa myllyissä kun ovat molemmat. Mutta ei ollut paha vahinko, maustepippurihan käy kaaliruokiin oikein hyvin.

RUUSUKAALI-PEKONISALAATTI

550 g ruusukaalia pakasteena
reilu 200 g possun kylkisiivuja
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
maustepippuria
suolaa
sitruunamehua
kourallinen saksanpähkinöitä

Sulatin ruusukaaleja hetken aikaa mikrossa ja vähän pehmenneenä puolitin niistä isoimmat yksilöt. Kuumensin tilkan oliiviöljyä ja lisäsin pannulle ruusukaalit kera valkosipulin ja kylkisiivujen.

Sekoittelin aineksia pannulla ja paistoin kunnes kylkisiivut olivat rapsakoita. Lisäsin loppuvaiheessa myös rouhitut pähkinät sekaan. Lopuksi maustoin salaatin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti