tiistai 28. joulukuuta 2010

Joulu 2010


Tänä vuonna vietimme joulua vanhempieni luona. Keskityttiin syömiseen ja yhdessäoloon :) Herkuttelun vastapainoksi sitten ulkoilimme koirien kanssa raikkaassa talvipakkasessa. Jouluaattona söimme lounaaksi äidin tekemää uuniohrapuuroa sekä kinkkua, kalaa ja karjalanpiirakoita erilaisin lisukkein. Riisipuuron sijaan nautittu uunipuuro oli todella makoisaa voinokareen kera (kuvassa puuro vielä ilman voita). Näillä eväin pärjäsi loistavasti iltaan ja varsinaiseen jouluateriaan.


Varsinaisella jouluaterialla oli tarjolla:

- kinkkua (sekä luomua että perinteistä)
- kalkkunarullaa
- itsetehtyä rosollia (etikkapunajuuria, keitettyä porkkanaa, suolakurkkua sekä omenaa)
- vihersalaattia (savoijinkaalta, tomaattia ja paprikaa)
- rosollin kastikkeet (toinen kermasta ja toinen kreikkalaisesta jugurtista tehty)


- karjalanpaistia
- mantelista sekä perinteistä lanttulaatikkoa
- porkkanalaatikkoa
- bataattilaatikkoa
- imellettyä perunalaatikkoa (kaupan)


Edellä mainittujen lisäksi pöydästä löytyi savulohta, graavilohta, salottisipulisilppua, paistettua sipulia sekä karjalanpiirakoita ja munavoita. Omaksi henkilökohtaiseksi lemppariksi jouluruuista nousivat tänä vuonna itsetehty rosolli ja kinkut.


Tässä meidän joulun tunnelmia kuvina:

3 kommenttia:

 1. Uuniohrapuuro on varmaan ihan kivaa vaihtelua normi riisipuurolle. Meilläkään ei tänä vuonna riisipuuroa syöty, vaan sienikeittoa :) melkein sama asia :D Mites toi luomukinkku suhteessa tavalliseen? Oliko eroa?

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä tosi hyvää se puuro, en hirveästi riisipuurosta edes välitä niin senkin vuoksi maistui. Ja puuron jämistä tehtiin jälkkäriä, vähän ruokajugurttia ja makeutusta sekaan ja mansikkasosetta kaveriksi niin siitä tuli melkein kuin riisifruttia :) Toi sienikeitto kuulostaa hyvältä, ei kaiken tarvitse mennä niin perinteisesti ;)

  Kinkku oli hyvää! Eroa tosin minä ainakaan en huomannut, ja vaikea muutenkin oli tehdä vertailuja kun kinkut olivat eri uunissa eri tavoin paistetut. Minusta lihan väritys oli tummempi, johtuiko sitten paistotyylistä vai itse lihan koostumuksesta sitä en osaa sanoa. Mutta ehdottomasti luomua uudemmankin kerran ostan jos vaan mahdollista.

  VastaaPoista
 3. Niin, joo... Lihan kokoerokin varmaan merkitsee jo paljon, että saattavat olla vähän eri paikasta sikaa ja lisäksi tietysti paistuvat eriaikaa jne... Luomun perässä kannattaa tosiaan varamaan olla aika ajoissa joulun aikaan, aika moni ehkä haluaa sitä nykyään suhteessa siihen minkä verran sitä tuotetaan. Hyvä että maistui :)

  VastaaPoista