perjantai 20. tammikuuta 2012

Kvinoasalaatti


Töistä tullessani avasin jääkaapin oven ja totesin siellä olevan hyvin epämääräisen oloista ruoka-ainesta. Sellaista korkeintaan salaatin kasaan saamiseen sopivaa, eipä siinä vaiheessa aivotkaan olisi pystynyt vaativampiin kyhäelmiin.

Toinen kurkistus kuiva-ainekaappiin ja silmät osuivat kvinoapurkkiin. Sitäpä ei olekaan käytetty sitten tämän kokkailun, joten johan tuo oli aikakin. Jossain vaiheessa ostelin suuret määrät erilaisia bulgureita sun muita kuiva-aineita, jotka sitten ovat unohtuneet kaappiin lojumaan. Täytyy näköjään taas penkoa paremmin näitä ruokatarvikekätköjä.

Jääkaapin jämäaineksista syntyi tämä talviajan lämmin salaatti. Jos esimerkiksi fetajuustoa olisi ollut saatavilla, sitä olisin ripotellut sekaan. Myös kevätsipuli olisi ollut aivan loistava lisä, tuoreista yrteistä puhumattakaan.


SALAMI-TOMAATTI-KVINOASALAATTI

1 dl kvinoaa
2 1/2 dl vettä
2 lehtisellerin vartta
1 valkosipulinkynsi
kuivattua basilikaa
mustapippuria
aurinkokuivattuja tomaatteja + niiden öljyä
salamisuikaleita
kirsikkatomaatteja
(jäävuori)salaattia

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kvinoasuurimot. Hetken päästä lisää myös pieneksi pilkotut lehtisellerit ja valkosipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes vesi on haihtunut ja mausta seos. Lisää muut ainekset ja sekoita.

Jos olisi kypsentänyt pelkästään kvinoasuurimoita, olisi 2 dl vettä riittänyt. Suolaa en lisännyt ollenkaan, salamin suolaisuus itsessään riitti.

PS. Tajusin myös ennen kokkailuja, ettei meillä ole myöskään kasvisliemikuutioita tai -jauhetta. Kiva oli sitten huomata, että hyvin pärjäsi ilmankin, voimakkaan makuiset raaka-aineet (selleri, valkosipuli, mustapippuri, basilika ja salami) riittivät makua tuomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti