sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Erilainen tomaattikeitto ripauksella chiliä ja vaniljaa


..ja taisipa sinne hujahtaa muutama palanen myös tummaa suklaata! Melko omaperäisiä aineksia tomaattikeittoon, mutta uskokaa pois, maku oli mitä mainioin. Hyvin täyteläinen ja hivenen tulinen. Kuten chili-suklaamuffinipostauksen kommenteissa jo totesin, luin tämänkaltaisesta reseptistä jostakin naistenlehdestä. Jäi mieltä kutkuttelemaan, ja testattavahan se oli.

TOMAATTIKEITTO

1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 chilipaprika
öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
vaniljasokeria
suolaa
mustapippuria
kuivattua basilikaa
mozzarellajuustoa
tarvittaessa vettä
tummaa suklaata

Kuori ja lohko sipulit ja pilko chilipaprika. Kaada ainekset kattilaan ja kuullota ne pehmeiksi tilkassa öljyä. Lisää joukkoon tomaattimurskat ja jatka kuumentamista. Anna keiton hiljalleen hautua ja lisää vettä tarvittaessa. Mausta keitto mielesi mukaan. Loppuvaiheessa kypsentämistä lisää juusto ja suklaanpalat ja anna niiden sulaa joukkoon. Soseuta keitto halutessasi.


Keiton aineksista sen verran, että tomaattisäilykkeet olivat Muttin tuotteita. Suosikkimerkkini, niitä on kaapissa aina. Vaniljaa olisi täytynyt alkuperäisen ohjeen mukaan laittaa tankona, mutta oikaisin ja ripsautin silmämääräisesti vaniljasokeria. Samalla tuli sokeriosuuskin, mitä tomaatti vaatiin seurakseen.

Tuoretta basilikaa ei kotona sen sijaan ollut, mutta kappas, muistin kesän sadosta kuivattaneeni lehtiä pikkupussukoihin maustelaatikkoon lojumaan. Siellähän ne edelleen oli, olin unohtanut ne kätevästi sinne. Muutaman lehden rapsuttelin keittoon, yllättävän voimakas ja miellyttävä tuoksu kuivatetussakin basilikassa on. Jatkossa täytyy muistaa niiden olemassaolo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti