tiistai 6. joulukuuta 2011

Pestokuorrutettu lohi ja kukkakaalipyree


PESTOKUORRUTETTU LOHI

noin 1 kg lohta
suolahiutaleita
mustapippuria

noin 100 g vihreää pestokastiketta
200 g turkkilaista jogurttia
pinjansiemeniä

Ota lohi hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja mausta suolalla ja pippurilla. Maustumisen jälkeen siirrä lohi uunivuokaan ja paista nahkapuoli ylöspäin noin 20 minuuttia.

Tämän jälkeen poista kalasta nahka ja levitä jogurtti-pestoseos tasaisesti. Ripottele pinjansiemeniä päälle. Paista vielä noin 10-15 minuuttia (meillä taisi olla jopa kauemmin, en tarkasti seurannut kellosta paistoaikaa).

KUKKAKAALIPYREE

noin 800 g kukkakaalia
voita
maitoa
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää ja cayennepippuria

Keitä tai höyrytä kukkakaalit pehmeäksi. Poista ylimääräinen vesi ja soseuta. Lisää maun mukaan voita, maitoa ja mausteita.

Kovin suomalainen itsenäisyyspäivän menu ei meillä ollut, maut taisivat suuntautua enemmän tuonne Välimeren suunnille. Alkupalaksi oli mozzarellaterriiniä, jälkkärinä kanelista riisipuuroa sekä ruokajuomana australialaista chardonnay valkoviiniä.


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti