sunnuntai 11. joulukuuta 2011
Joulu: Lanttulaatikon nykysovellus
Tämä on moderni lanttulaatikkoresepti ollakseen perinneruokakirjasta. Nykysovellukseksihan sitä ohjeessa kutsutaan. Hyvää ja helppo tehdä, varteenotettava vaihtoehto joulupöytään. Resepti on Pohjanmaalta peräisin.
TRAHTEERIN LANTTUHAUTULASLOOTA
(nykysovellus)
1 1/2 kg lanttua
vettä+1 tl suolaa
5 dl ruokakermaa
1 rasia (200 g) pippuriyrttituorejuustoa
Lohko, kuori ja viipaloi lantut. Keitä lähes kypsiksi suolalla maustetussa, vähässä vedessä. Siivilöi keitinliemi.
Sekoita tuorejuusto ruokakermaan. Kaada lanttuviipaleet uunivuokaan ja juusto-kermaseos päälle.
Kypsennä "lootaa" uunissa 175 asteessa noin tunti.
(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti