sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulu: Lanttulaatikon nykysovellus


Tämä on moderni lanttulaatikkoresepti ollakseen perinneruokakirjasta. Nykysovellukseksihan sitä ohjeessa kutsutaan. Hyvää ja helppo tehdä, varteenotettava vaihtoehto joulupöytään. Resepti on Pohjanmaalta peräisin.

TRAHTEERIN LANTTUHAUTULASLOOTA
(nykysovellus)

1 1/2 kg lanttua
vettä+1 tl suolaa
5 dl ruokakermaa
1 rasia (200 g) pippuriyrttituorejuustoa

Lohko, kuori ja viipaloi lantut. Keitä lähes kypsiksi suolalla maustetussa, vähässä vedessä. Siivilöi keitinliemi.

Sekoita tuorejuusto ruokakermaan. Kaada lanttuviipaleet uunivuokaan ja juusto-kermaseos päälle.

Kypsennä "lootaa" uunissa 175 asteessa noin tunti.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti