sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulu: Rosolli


ROSOLLI HÄMÄLÄISEEN TAPAAN

4 punajuurta
3 porkkanaa
3 perunaa
1 sipuli
2 happoista omenaa
1 suolakurkku
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Kastike:
2 dl kuohukermaa
1 tl etikkaa
2 tl etikkapunajuuren lientä
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa ja valkopippuria

Keitä punajuuret, porkkanat ja perunat kuorineen erikseen juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi. Kuutioi kurkku ja kuoritut omenat. Hienonna sipuli.

Kerrosta kuutiot tilavaan kulhoon, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi punajuurta. Ripota kerrosten väliin suolaa ja pippuria. Sekoita salaatti salaattiottimilla pöyhien vasta ruokapöydässä.

Vatkaa kerma kevyesti ja lisää mausteet. Tarjoa kastike erikseen.

(Lähde: Riitta Pojanluoma "Perinnemakuja maakunnista")


Meillä rosollin aineksia ei sekoitettu keskenään, kuten kuvasta näkyy. Näin jokainen pystyy tekemään oman kombinaation niistä aineksista mistä tykkää. Ja pottu unohtui setistä kokonaan, ei sitä kyllä tuohon kaivannutkaan.

Kastikekin on oma sovellus, kermaa kun ei ollut käytettävissä. Sekoitin maustamatonta ja turkkilaista jogurttia keskenään ja lisäsin sekaan suolaa, valkopippuria, sinappia sekä punajuuren lientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti