maanantai 5. joulukuuta 2011

Tomaattinen jauheliha-(kesäkurpitsa)pasta


Kauhea nälkä eikä valmista ruokaa jääkaapissa. Aivonystyrät nopeasti toimimaan ja muistelemaan mitä kaikkea keittiön kaapit pitävät sisällään. Nyt oli oikea hetki ottaa käyttöön Italian reissun tuliainen, valmis-bolognesekastikepurkki.

Kastikkeen kylkeen paistoin jauhelihaa höystettynä kirsikkatomaateilla ja pastana toimi kesäkurpitsasuikaleet. Yhtä nopeasti olisi myös oikea pasta kiehunut kypsäksi, mutta olen niin tykästynyt tuohon kasvis/karppi/mikä lie -versioon, että sillä mentiin.


TOMAATTI-JAUHELIHAPASTA KESÄKURPITSASTA

n. 300 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
jauhelihamaustetta
180 g valmista bolognesekastiketta
kirsikkatomaatteja
1 kesäkurpitsa
öljyä
suolaa
mustapippuria

Paista jauheliha ja sipulikuutiot kypsäksi. Mausta jauhelihamausteella ja lisää valmiskastike sekä puolitetut kirsikkatomaatit joukkoon. Jätä kastike pastan valmistamisen ajaksi tekeytymään miedolla lämmöllä.

Suikaloi pitkiä suikaleita kesäkurpitsasta. Pehmitä suikaleet paistamalla pannulla öljytilkan kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti