maanantai 15. elokuuta 2011
Piirakka tuoreista vadelmista ja persikoista
VADELMA-PERSIKKAPIIRAKKA
1 rasia tuoreita vadelmia
2 tuoretta persikkaa
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 dl voisulaa
pinnalle vadelmia ja raesokeria
Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen nesteet (kerma, maito ja voisula) sekä jauhot.
Voitele uunivuoka ja kaada puolet taikinasta siihen. Ripottele taikinan päälle vadelmia ja pilkotut persikat. Lisää niiden päälle lopputaikina. Asettele muutama vadelma piirakan pinnalle. Itse ripsautin myös hieman raesokeria.
Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos, hyvä resepti. Ei nyt auta muu kuin alkaa piirakkaa tekemään.
VastaaPoistaTeuvo Noormarkusta
Kiva kuulla jos on kuulostanut mieluisalta ohjeelta. Hyvin sopivat yhteen marjojen ja hedelmien maut tässä piirakassa.
VastaaPoista