maanantai 15. elokuuta 2011

Piirakka tuoreista vadelmista ja persikoista


VADELMA-PERSIKKAPIIRAKKA

1 rasia tuoreita vadelmia
2 tuoretta persikkaa

2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 dl voisulaa

pinnalle vadelmia ja raesokeria

Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen nesteet (kerma, maito ja voisula) sekä jauhot.

Voitele uunivuoka ja kaada puolet taikinasta siihen. Ripottele taikinan päälle vadelmia ja pilkotut persikat. Lisää niiden päälle lopputaikina. Asettele muutama vadelma piirakan pinnalle. Itse ripsautin myös hieman raesokeria.

Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos, hyvä resepti. Ei nyt auta muu kuin alkaa piirakkaa tekemään.

    Teuvo Noormarkusta

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla jos on kuulostanut mieluisalta ohjeelta. Hyvin sopivat yhteen marjojen ja hedelmien maut tässä piirakassa.

    VastaaPoista