sunnuntai 28. elokuuta 2011

Palsternakkacurry


PALSTERNAKKACURRY

(ohje Maku -lehdestä 5/2004)

6 annosta
300 g sipulia
2 rkl öljyä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
5 rkl mietoa currytahnaa
2 dl ruuanvalmistusjogurttia
ripaus kanelia ja kardemummaa
rouhittua mustapippuria
700 g palsternakkaa

paistamiseen voita

Kuori sipulit ja paloittele ne. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää kookosmaito ja currytahna. Sekoita joukkoon jogurtti pienissä erissä. Lisää vielä ripaukset kanelia, kardemummaa ja pippuria. Anna kiehua viitisen minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja jätä kannen alle odottamaan.

Kuori palsternakat ja paloittele lohkoiksi. Kuumenna pannulla reilusti voita ja paista palsternakat rapeakuorisiksi. Kaada palsternakat currykastikkeeseen ja anna makujen tasaantua ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti