sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kasvis-nakkimunakas


Munakkaat, kuten tämäkin, ovat oivia ruokia saada melkein tyhjät purkit ja purnukat käyttöön jääkaapista. Täyttävä iltapala luonnistui mainiosti, vaikka ensin oli olettamus, että eihän meillä mitään syötävää ole.


KASVIS-NAKKIMUNAKAS

4 kananmunaa
4 rkl vettä
suolaa, pippuria
nakkeja tai makkaraa, meillä Tapolan tulikukko kalkkunamakkaraa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
parsakaalta
muutama pieni porkkana
mausteita maun mukaan
tuoretta persiljaa
juustoraastetta
hieman aurajuustoa

Aloitin ruskistamalla sipuleita ja nakkeja pannulla. Lisäsin myös esihöyrytetyt parsakaalit ja porkkanat joukkoon. Maustoin muistaakseni jauhelihamausteella ja mustapippurilla, tällä kertaa ajatus ei juossut monimutkaisempiin makuyhdistelmiin.

Täytteen jälkeen siirryin itse munakkaaseen, eli vatkasin kevyesti kananmunien rakenteen rikki. Lisäsin joukkoon vettä, persiljasilpun ja mausteet. Kaadoin seoksen voideltuun vuokaan ja lisäsin pannulta muut ainekset sekaan.

Päälle ripsautin kevyesti aurajuustomurua sekä vähän ronskimmin juustoraastetta. Paistoin uunissa vajaassa 200 asteessa noin puoli tuntia.


Tässä myös kuva viimeisimmästä tex-mex-kakusta, jonka tein kaverini 30-vuotis pippaloihin. Koristelu tuli tehtyä eritavoin kuin aikaisemmin.

1 kommentti:

  1. Jännää kun teit tän uunissa :) Enpä ookaan ikinä kokeillut... Vois kokeilla joskus.

    Ja sairaan hieno voileipäkakku!

    VastaaPoista