sunnuntai 7. elokuuta 2011

Välimerellinen karppipizza


Halusin testata karppifoorumilla paljon kehuttua jauhotonta pizzapohjaa. Kommenteissa muun muassa todetaan, ettei pohjassa maistu itse kananmuna laisinkaan.

Näin varmasti onkin, itselläni pohjasta tuli harmillisesti liian suolaista, hieman lipesi myllystä. Tämän vuoksi meillä ei kananmunan maku puskenut ainakaan. Rakenteellisesti tämä menetelmä toimii hyvin pizzan pohjana, tosin eihän se nyt sama asia tietenkään ole kuin jauhopohja.

VÄLIMERELLINEN KARPPIPIZZA

Pohja
4 kananmunaa
vajaa 1/2 tl suolaa

Täyte
vihreää pestokastiketta
fetajuustoa
tomaattisiivuja
punasipulia
oliiveja
tuoretta basilikaa

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon suola ja vatkaa nekin. Yhdistä seokset varovasti nostellen. Kaada pohjamassa voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä esipaistetulle pohjalle pestokastiketta ja loput ainekset kerroksittain. Laita pizza takaisin uunin ja paista vielä 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Aika jännä, kun ei tule mitään muuta kuin munaa ja suolaa... Mä olen kokeillut vaan sellaisia mihin tulee leseitä ja rahkaakin... Se oli ainakin ihan jees, vaikka ei tosiaan oikeeta pizzapohjaa voittanutta :)

    VastaaPoista
  2. Mulla kans ajatuksena joskus kokeilla niitä toisen tyyppisiä "karppipohjia", just mitä tehdään rahkoilla yms. Mielenkiintoisia testailuja ainakin tuntuvat olevan :)

    VastaaPoista