keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Tomaattia, tomaattia ja ah, sitä niin ihanaa basilikaa :) Tänään iski hirmuinen kaipuu viikonlopun grillattuihin tomaatti-mozzarella-basilika leipiin. Mutta koska ei niin mozzarellaa kuin grillailukelejäkään tähän hätään ollut saatavilla, täytyi kehitellä jotain muuta tomaattista (ja basilikaista). Muutamaan otteeseen olen törmännyt lihapullapastaan lähiaikoina, niistä idea tämän päiväiseen "korvikeruokaan".



Tein ensin lihapullataikinan lisäämällä naudan jauhelihaan puolikkaan punasipulin, kanamunan, hirrrmuisen määrän basilikaa ja puolikkaan purkin paseerattua tomaattia. Maustoin suolalla ja mustapippurilla. Paistoin uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Kastikkeeseen kuullotin loput sipulista öljytilkan kera ja lisäsin tomaattimurskan, paseeratun tomaatin jämät ja ratatouille-vihannestölkin sisällön kattilaan porisemaan. Maustoin suolalla ja pippurilla. Annoin tekeytyä jonkin aikaa ja kun pullat tuli uunista, lisäsin ne soossiin ja ruoka valmis. Koska olin yksin kotona, en jaksanut keittää enää mitään pastaa tai pottuja, laiskotti sen verran että vain murskasin muutaman Jyväshyvän cracotten kastikkeen ja pullien sekaan ja rouskuttelin menemään. Omituisia ratkaisuja välillä mutta toimii ainakin mulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti