Tässä vielä pari salaatti-ideaa, joita toki voi valmistaa muutenkin kuin grillattuna. Näistä kesäisistä kokkailuista eritoten maun puolesta mieleeni jäivät artisokat. Harmillisen harvoin niitä hoksaan käyttää, mutta joka ainokainen kerta ne yllättävät positiivisesti. Ne ovatkin oikein piristävän omalaatuisen makuisia.
Pekonilla vuoratut jauhelihapuikulat ovat todella tuhtia evästä. Niistä tekeekin nopeasti myös raavaimmille äijille maistuvan salaattiannoksen. Nuorista kesäkurpitsoista sai viipaloitua mukavan pieniä "kolikoita" pannulle kypsymään.
marinadi kesäkurpitsoille:
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tuoretta tai reilu 1 tl kuivattua oreganoa
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
vartaisiin:
kesäkurpitsaa
säilöttyjä artisokkia
halloumijuustoa
Sekoita marinadin ainekset. Pilko kesäkurpitsat marinadiin ja anna niiden maustua jonkin aikaa.
Kokoa vartaat vuorottelemalla kesäkurpitsa- ja halloumilohkoja sekä artisokkia. Grillaa sopivan paahteisiksi ja tarjoa salaattipedillä.
PEKONIIN KÄÄRITYT JAUHELIHAPÖTKÖT, PAISTETTUA KESÄKURPITSAA JA SALAATTIA
500 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 pieni sipuli varsineen
1/2-1 dl pestokastiketta
tuoretta timjamia
mustapippuria
suolaa
150 g pekonia
1-2 kesäkurpitsaa
1 pieni sipuli varsineen
voita paistamiseen
voita paistamiseen
mustapippuria
suolaa
Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, sipuli, pestokastike sekä mausteet. Pyörittele taikinasta puikuloita.
Kääri jauhelihapötköjen ympärille pekonisiivuja. Paista tai grillaa ne kypsäksi.
Lohko kesäkurpitsat ja pilko sipuli varsineen pieneksi. Paista ne voissa pehmeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti