perjantai 20. syyskuuta 2013

Kookosplätyt kera veikeän hillon




Lettuja, plättyjä, ohukaisia.. Näillä ikisuosikeilla on monta lempinimeä. Ja niiden suosio on ja pysyy, ainakin omalla kohdallani on näin. Niitä vaan aika ajoin yksinkertaisesti tekee mieli tehdä.

Ilokseni olen huomannut, ettei viljojen vähentäminen ruokavaliosta estä lettujen tekoa. Päinvastoin, löytyyhän "normaalille" lettutaikinalle pilvin pimein vaihtoehtoisia reseptejä. Sitäpaitsi erilaisia raaka-aineita käyttämällä saa kokea täysin uusia makuelämyksiä. Suosittelen tätäkin ohjetta kokeilemaan, vaikkei viljoja joutuisi karttelemaan.

Oli tälle letunpaistoinnostukselle toinenkin syy. Sain tässä taannoin työkaverilta purkin hänen vaimonsa tekemää kesäkurpitsa-sitruunahilloa. Kyllä vain, kesäkurpitsasta voi tehdä myös hilloa. Ja miten mahtavan makuista siitä saakin! Jälleen kerran todiste siitä, miten monikäyttöinen kesäkurpitsa todella on.

Ja mikäpä olisikaan oivallisempaa hillon kylkeen kuin letut. Tai no, monikin juttu, mutta letut tulivat ensimmäisenä mieleen.



KOOKOSLETUT

4 kananmunaa
2 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
3 rkl kookosjauhoja
1 rkl kookoshiutaleita

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon maito sekä sula voi.

Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina hyvin.

Huom! Kookoshiutaleet voi jättää pois ja vastaavasti lisätä kookosjauhojen määrää neljään ruokalusikkaan.

Paista letut pannulla voissa.


Hillon raikkaaseen makuun ihastuneena pyysin ohjeen itselleni. Resepti on peräisin Keskisuomalaisen ruokasivuilta.

KESÄKURPITSA-SITRUUNAHILLO (valmista hilloa noin 1 litra)

1 kg kesäkurpitsaa
3 sitruunaa
1/2 kg hillosokeria
noin 1/2 dl vettä

Kuori kesäkurpitsat sekä poista pehmeä siemenosa. Lohko kesäkurpitsat kattilaan, lisää loraus vettä (mitä vähemmän tarvitsee, sen parempi) ja kiehauta kannen alla 10-15 minuuttia.

Valuta ylimääräinen neste kattilasta ja soseuta kesäkurpitsat.

Raasta ensin yhden pestyn sitruunan kuoret erilliseen astiaan. Lisää sitruunoista puristettu mehu sekä hillosokeri soseen sekaan.

Keitä hilloa noin kymmenen minuutin ajan, lisää lopuksi sitruunankuoriraaste.

Anna hillon jäähtyä kunnolla ennen purkitusta.

2 kommenttia: