lauantai 4. helmikuuta 2012

Perjantai-illan mukavuusruoka


Kerrankin tein täysin ohjeen mukaan, ja näin loistavaa reseptiä todellakin kannatti noudattaa. Ohje siis suoraan kopioituna lemppariblogistani, Voisilmäpelistä.

LASAGNE

lasagnelevyjä

6 siivua pekonia
½ tl kanelia
2 rkl oliiviöljyä
2 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 keskikokoista porkkanaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa
400 g jauhelihaa
2 tölkkiä kokonaisia tomaatteja
2 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria

400 g ranskankermaa
2 kourallista raastettua parmesania
½ dl maitoa
suolaa

250 g mozzarellajuustoa

Aloita kuumentamalla pekonia pannulla ja lisää kaneli joukkoon. Pilko sipulit ja porkkanat suunnilleen samankokoisiksi. Lisää ne plus öljy ja yrtit pekonien sekaan ja kuullota hetken aikaa.

Seuraavaksi lisää jauheliha ruskistumaan pannulle. Jauhelihan kypsyttyä lisää tomaatit, punaviini sekä suolaa ja pippuria. Punaviinin määrää voi vaihdella sen mukaan kuinka kauan kastiketta aikoo hauduttaa.

Kastikkeen poristessa voi tehdä valkokastikkeen ja sen teko käy helposti. Ei tarvitse kuin sekoittaa ranskankerma, parmesaanijuusto, maito ja suola keskenään ja kastike on valmis. Tämän jälkeen voi kasata lasagnen öljyttyyn vuokaan. Pohjalle lasagnelevyt, sitten jauhelihakastike ja sen päälle valkokastike. Kerroksia niin paljon kuin vuoka vetää ja aineksia riittää. Päällimmäiseksi valkokastike ja sen päälle mozzarellajuustosta siivuja. Lopuksi koko komeus uuniin, 200 astetta ja noin 30-45 minuuttia.


Oli muuten eka kerta kun tein lasagnea, siis tällä tavalla alusta asti itse tehtynä. Miksiköhän olin pitänyt sen tekoa suuritöisenä? Pikaruokaahan tämä ei ole, mutta työvaiheiltaan ei eroa perusruoanlaitosta juuri lainkaan.

PS. Varmaan tiedättekin, mutta laitan tämän silti: Voisilmäpelin Eeva kirjoittaa nykyään hesarissa Kauhaa ja rakkautta -blogia, joten uusia ihastuttavia tarinoita voi käydä kurkkaamassa sieltä.

4 kommenttia:

  1. Ihana kuva :) Ja varmasti herkkua!

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Oli kyllä hyvää, tykkäsin kovasti ohjeesta. Haasteellinen kuvattava toi lasagne.. ;)

    VastaaPoista
  3. Nam! Super herkullisen näköistä :-)

    VastaaPoista
  4. Tässä voisi olla ohje, jota olen metsästänyt jo lähes parikymmentä vuotta. Olin pikkuinen tyttö, kun Kreikan matkalla sain ravintolassa ison savikulhollisen aivan verratonta lasagnea. Söin koko kulhollisen ja ravintolahenkilökunta tuli katsomaan ja hämmästelemään pienen tytön ruokahalua ja sain tikkareita sylillisen mukaan! :D
    Sen lasagnen maku jäi jonnekin alitajuntaan, enkä ole sen koommin sellaista saanut syödäkseni, vaikka hyviä lasagneja on tullut syötyä sen jälkeenkin. Nyt tämä ohje jotenkin kuulostaisi sopivalta kokeilla... Kiitos!!! :)

    VastaaPoista