perjantai 17. helmikuuta 2012

Makaroonilaatikkoa karppaajien tyyliin


Kyseessä on karppaajien versio makaroonilaatikosta, missä hiilihydraatit on minimalisoitu käyttämällä kesäkurpitsaa makaroonin tilalla. Kukkakaali kävisi ajamaan saman asian kuulemma.

Tämä oli erittäin nopeatekoista evästä, sillä jauheliha oli jo edellisenä päivänä kypsennetty. Ei tarvinnut muuta kuin pilkkoa kesäkurpitsa ja valmistaa lihaliemi sekä rikkoa kananmunat. Sen jälkeen kaikki ainekset sikinsokin vuokaan ja uuniin. Ihanan helppoa välillä tämä ruoanlaitto.

KESÄKURPITSA-JAUHELIHALAATIKKO

1 kesäkurpitsa
noin 350 g jauhelihaa
1 sipuli
jauhelihamaustetta
1 lihaliemikuutio
vettä
2 kananmunaa
emmentaljuustoraastetta

Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi ja kaada ne voideltuun vuokaan. Ruskista jauheliha, lisää paiston keskivaiheilla sipulikuutiot sekaan. Mausta jauhelihamausteella.

Kiehauta vettä ja lisää lihaliemikuutio. Kaada jauheliha, lihaliemi ja rikotut kananmunat kesäkurpitsojen sekaan vuokaan ja sekoita. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Sekoittelin joukkoon myös testimielessä vaaleita soijapaloja. Olin ne joskus kauan sitten ostanut, mutta näköjään unohtanut kaappiin lojumaan. Ehkä käyttökohde oli hieman väärä, mutta ne ei oikein säväyttänyt.. Täytyy vielä jäljelle jääneistä kokkailla jotain kunnon ohjeella ennenkuin täysin ne tyrmää. Ainakin tämänkertaisen kokemuksen perusteella tumma soijarouhe hakkaa 6-0 nämä vaaleat soijapalat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti