Pehmeän samettiset sosekeitot sopivat talviaikaan kuin nenä päähän, eikös? Mainio sapuska syntyy hetkessä, ja pakastetut vihannekset käyvät loistavasti sopan raaka-aineeksi. Toisen tyyppisessä ruoanlaitossahan pakasteet eivät välttämättä ole parhaimmillaan, eivät ainakaan verrattavissa tuoreisiin vihanneksiin.
Sosekeittoon saa helposti lisäpontta lisäämällä esimerkiksi ruokaisan proteiinilisän. Tai jonkun kivan lisukkeen mausteeksi. Tähän juustoiseen kukkakaalikeittoon lisämakua toi savupaprikan makuiset kikherneet, tuore timjami sekä oliiviöljyloraus.
SULATEJUUSTO-KUKKAKAALIKEITTO
2 pss (à 450 g) pakastettua kukkakaalia
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
1/2 pkt sulatejuustoa (Koskenlaskija/voimakas)
nokare voita
höysteeksi esimerkiksi tuoretta timjamia, paahdettuja kikherneitä, oliiviöljyä
Keitä kukkakaalit ja sipulilohkot pehmeiksi pienessä määrässä vettä ja soseuta.
Lohko sulatejuusto keiton sekaan. Sekoittele niin, että juusto sulaa. Lisää mausteet ja tarkista maku.
Viimeisen silauksen keittoon saa lisäämällä sekaan voinokareen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti