lauantai 1. helmikuuta 2014

Popsi, popsi porkkanamuffinsseja


Paluu normileivonnan pariin. Paluulla tarkoitan hetkellistä hyppäystä pois jauhottomien ja raakaleivonnaisten maailmasta.

En edes muista milloin viimeksi olisin vanhojen perinteisten leivontareseptien mukaan mitään tehnyt. Siihen nähden nämä muffinssit onnistuivat hyvin. Ohjetta tosin oli noudatettava piirun tarkasti ja se entisaikojen "jauhonäppituntuma "oli hieman hakusessa.

Helpolla sekoita taikina-kaada vuokaan-paista -tyyppisellä herkkuleipomuksella ei kai kukaan voi epäonnistua. Tai no voi, mutta sitten kyseessä on oltava todellinen supermunaus.

Samankaltaisia tuorejuustotäytteisiä porkkanamuffinsseja olen tehnyt aiemminkin, mutta pienin eroavaisuuksin. Ehkä isoin poikkeavuus tämänkertaisissa muffinsseissa on se, ettei ohje sisällä lainkaan pähkinää. Ja makuun pikanttia lisää tällä kertaa toi appelsiinin kuoriraaste.


PORKKANAMUFFINSSIT MASCARPONETÄYTTEELLÄ
 
12 kappaletta

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
ripaus suolaa
1/2 tl jauhettua kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

125 g voita

2 kananmunaa
2 1/2 dl ruoko- tai tavallista sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori

4 porkkanaa raastettuna (noin 4 dl)
noin 2 rkl maitoa tai kermaa

Täyte
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 - 1 dl ruoko- tai tavallista sokeria


Mittaa vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja mausteet sekoittaen kulhoon.

Sulata voi.

Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki. Lisää sokerit, voisula sekä porkkanaraaste joukkoon. Pese appelsiini ja raasta sen kuori taikinan sekaan.

Yhdistä kuivat aineet taikinaan. Sekoita huolellisesti ja lorauta lopuksi tarvittava määrä maitoa tai kermaa joukkoon. Taikinan kuuluu olla sopivan notkeaa, jotta sitä on helppo annostella vuokiin.

Sekoita täyte mittaamalla sokerit mascarponen sekaan. Sokerin määrän voi makustella oman makunsa mukaiseksi.

Lado vuoat muffinssipellille. Lusikoi taikinaa joka vuokaan niin, että pohja juuri ja juuri peittyy.

Laita noin peukalonpäänkokoinen nokare tuorejuustotäytettä taikinan päälle. Lopuksi lisää lopputaikina vuokiin, huomioiden kuitenkin, että muffinsseille kannattaa jättää hieman kohoamisvaraa.

Paista muffinsseja 175 asteessa noin 20 - 25 minuuttia.




Vinkki! Itselläni jäi täytettä reilusti ylimääräistä, joten hyödynsin sen kuorrutteena.

Tuorejuustoa voi notkistaa tarvittaessa tilkalla maitoa niin, että sitä on helpompi lusikoida muffinssien päälle. Koristeeksi käy esimerkiksi appelsiininkuoren palat, nonparellit tai pähkinä/suklaarouhe.

Näillä pikku toimenpiteillä muutoin tylsännäköiset kakkuset saa hetkessä muuttumaan astetta houkuttelevammiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti