Sellerisalaatti on ilahduttavan monikäyttöinen - se sopii minkä tahansa grillattavan lihan seuralaiseksi. |
Nyt siis suosittelen salaattia muillekin, siitäkin huolimatta, että juuriselleri herkästi jää monien mielessä kauden tuoreiden antimien varjoon. Jätä ennakkoluulot romukoppaan ja vaihda ainainen (ehkä kuitenkin se huipuin mahdollinen) varhaiskaalisalaatti tähän. Edes kerran kesässä, saatat tykästyä!
RAKUUNALLA MAUSTETTU SELLERISALAATTI
puolikas juuriselleri ohueksi suikaloituna
puolikas kurkku kuorittuna, siemenet poistettuina ja kuutioituna
1/2 dl kapriksia
puolikas ruukku tuoretta rakuunaa hienonnettuna
1 dl täysmajoneesia
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria
Kuori ja suikaloi juuriselleri. Oiva apulaite tähän on julienne peeler -kuorija, mutta aivan hyvin homma onnistuu ihan veitsellä leikaten. Kuori myös kurkku, poista siitä keskiosa ja suikaloi tai raasta sekin. Itse tosin tämän vaiheen sovelsin suikaloimalla kurkun kokonaisena salaattiin.
Yhdistä ainekset (suikaleet, hienonnettu rakuuna, kaprikset, majoneesi ja etikka) kulhossa sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Itse asiassa juuriselleristä valmistettu Waldorfinsalaatti on todella vanha ja perinteinen grilliruokasalaatti :) Kiva että Akseli on muistanut kyseisen juureksen ja tehnyt vähän yksinkertaisemman version juurisellerisalaatista.
VastaaPoistahttps://fi.wikipedia.org/wiki/Waldorfinsalaatti
Suurkiitokset tästä tiedosta!! Mikä aukko sivistyksessä :) Samalla paljastuu, etten ole koskaan syönyt/tehnyt Waldorfinsalaattia..
VastaaPoistaIhana jälleen huomata, miten paljon ruokarintamalla on vielä opittavaa ja koettavaa :)
Ihana resepti – tätä kokeilen varmasti!
VastaaPoistaMoikka, kiva kuulla että innostuit tästä! Salaatti oli kyllä juhannuspöydän yllättäjä (muu tarjoilu taisikin olla vanhoja tuttuja grillisuosikkeja, mutta silti..)
VastaaPoista