torstai 14. kesäkuuta 2012

Rouskutellen kalaa



Jälleen sain todeta kuinka herkullista evästä edullisesta pakasteseistä saakaan. Reseptin jäljet johtavat tälläkin kertaa Voisilmäpeliä -blogiin. Huikean hyvä ohje!

400 g pakasteseitiä fileenä
tilkka sitruunamehua
1 kananmuna
2 rkl paahdettuja pellavansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
3 rkl sesaminsiemeniä
suolaa
rouhittua mustapippuria
paistamiseen voita
sitruunabasilikaa

Leikkaa fileistä sopivan kokoisia paloja, leikkaus onnistuu helpoiten kalan ollessa vielä hieman jäinen. Purista palojen päälle sitruunamehua.

Riko kananmunan rakenne ja kaada se lautaselle. Sekoita siemenet ja mausteet toisella lautasella. Kasta kalapalat molemmin puolin ensin kananmunalautasella ja sitten siemenseoksessa. Paista voin kera pannulla.

Ripottelin kalojen päälle paiston jälkeen sitruunabasilikaa.



Kalan seurana söin salaattia, jonka pikaisesti valmistin varhaiskaalista, kevyesti höyrytetyistä vihreistä pavuista ja kurkusta. Kastikkeena oli vaaleata balsamicoa ja suolaa ja mustapippuria.


"Kalapuikkotehtaan linjasto puolen valtakunnan tapaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti