maanantai 25. kesäkuuta 2012

Koristeltua uuniruokaa



Paistos kuin kakku kaikkine ruusukkeineen. Tai kukkakimppu. Tuli noista latva-artisokista mieleen rullailla kesäkurpitsa- ja munakoisosiivut samantyyliin sykkyrälle paistoksen pinnalle. Hauskan näköistä, ei tosin joka kerta jaksaisi tuolla lailla askarrella.

Muutoin ruoassa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä. Perusmakuja, jotka kerta toisensa jälkeen maistuvat. Kaupan valmiilla pestolla saa helposti maukasta ruokaa ilman suurempaa päänvaivaa. Arkisempaa sapuskaa onkin ihan mukava syödä kaikkien juhannusherkkujen jälkeen.

KANA-KASVISPAISTOS

400 g kananpojan jauhelihaa
öljyä
mustapippuria
yrttisuolaa
4 kananmunaa
1/2-1 dl vihreää pestokastiketta
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 tlk latva-artisokkaa

Siivuta munakoiso ja kesäkurpitsa. Lado siivut kerroksittain esimerkiksi siivilään ja ripottele joka kerrokseen suolaa siivujen päälle. Anna itkettyä noin puoli tuntia.

Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vatkaa kananmunat kevyesti rikki kulhossa. Sekoita joukkoon pestokastike.

Huuhtele munakoiso- ja kesäkurpitsasiivut vedellä ja kuivaa ne. Lado niitä vuorotellen uunivuokaan, lisää myös jauhelihaa kerrosten väliin. Jätä osa siivuista paistoksen päälle laitettavaksi.

Kaada munaseos tasaisesti vuokaan sen jälkeen kun kaikki kerrokset jauhelihoineen on laitettu. Aivan päällimmäiseksi asettele valutetut latva-artisokat ja loput siivut rullattuina.

Paista 175-200 asteessa noin 30-45 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Kuulostaa helpolta ja hyvältä! Ja vois varmaan tehdä pelkästä kesäkurpitsasta?

    VastaaPoista
  2. Hyvin kaunis vuoka. Se on kuin ruusukimppu. Varmasti myös maistuva.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset!! Näköjään omaa pientä luovuutta täytyy hyödyntää ruoanlaitossa, kun muunlaiset askartelut ja käsityöt ei luonnistu ;)

    Kyllä pelkällä "kesäkurpallakin" varmasti toimii, nyt jostain syystä oli noita kaikkia tarjolla niin sillä pilkoin kaikkia mukaan.

    VastaaPoista