sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Uusimaa: Silakkapihvit


Onnistumisen ilo on kyllä hieno tunne. Tänään sellaista koin näiden pihvien myötä. Eihän näiden valmistaminen hankalaa tai vaikeaa ole, ei vaan ole koskaan käynyt mielessä tehdä itse silakkapihvejä. Ja siinä se juju varmaan onkin, onnistumisen tunne siitä, että on hoksannut tehdä jotain ihan itse.

SILAKKAPIHVIT

2 kg tuoreita silakoita
2 tl hienoa merisuolaa
valkopippuria
tuhti nippu tilliä tai ruohosipulia, silputtuna
2 dl ruisjauhoja
1 tl hienoa merisuolaa
75 g voita paistamiseen

Perkaa silakat, huuhdo ja valuta. Poista silakoista selkäruoto ja pää mutta älä enää huuhdo. Levitä puolet fileistä työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Mausta suolalla, valkopippurilla ja silputulla tillillä tai ruohosipulilla. Pane kansiksi loput fileet.

Sekoita lautasella ruisjauhot ja suola. Pyöräytä silakkapihvit jauhoseoksessa ja paista pannulla kuumennetussa voissa, miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoa lisänä perunasosetta.

(Lähde: Riitta Pojanluoma: "Perinnemakuja maakunnista")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti