maanantai 21. helmikuuta 2011

Omena-puolukkapannukakku


Pitkästä aikaa intouduin tekemään jälkkäriä. Innostukseen sain kimmokkeen nähtyäni Patalinnun herkullisen oloisen omena-puolukkapannukakun. Molemmat niin omppu kuin puolukkakin ovat suosikkimakujani tätä nykyä, sen takia tämän pannarin oli pakko olla testauksen arvoinen. Ja niinhän tuo olikin.

OMENA-PUOLUKKAPANNUKAKKU

5dl luomu kevytmaitoa
2 luomu kananmunaa
2½dl spelttijauhoja (tai 3dl tavallisia vehnäjauhoja)
2-3rkl (raakaruoko)sokeria
½tl suolaa
3rkl sulatettua voita
2-3 omenaa renkaina (kuoret saa olla mukana)
1dl (jäisiä) puolukoita
(½tl kanelia & ½tl inkivääriä)

Tässä siis ohje kopioituna Patalinnun blogista. Itse laitoin nesteeseen puolet vettä maidon vähäisen määrän takia. Muutoin tein ohjeen mukaan, jauhoina käytin spelttijauhoja ja lisäsin myös suluissa olevat mausteet mukaan. Hyvin sopivat.

Taikina tehdään kuten pannarit yleensäkin, nesteeseen rikotaan kananmunat kevyesti vatkaten ja tämän jälkeen lisätään kuivat aineet. Annetaan turvota 15 minuuttia tai enemmänkin. Voidellaan vuoka puolella määrällä sulatettua voita ja kaadetaan taikina siihen. Ladotaan omenarenkaat vuokaan ja ripotellaan puolukat ja mausteet päälle. Lopuksi loput rasvat valutellaan ainesten päälle. Paistetaan 225 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti