lauantai 9. lokakuuta 2010

Munakasrulla broilerin jauhelihasta

Yritän mahdollisimman usein kauppareissulla poimia mukaan itselleni uusia tuotteita/ruoka-aineita. Ajankäyttö tietysti usein rajoittaa tätä harrastusta, mutta eilen oli mahdollisuus kierrellä ja kaarrella kauppahyllyjä ihan huolella. Mikäs sen mukavampaa ajanvietettä, varsinkaan jos ei ole mikään älytön nälkä eikä kukaan ei ole hoputtamassa mukana ;)

Tällä kertaa ensikokeiluun pääsi, uskokaa tai älkää, broilerin jauheliha! Miten onkin mahdollista ettei sitä ole tullut ostettua (liekö olen edes syönyt ikinä?) ennen eilistä. Tämä todistaa ainakin sen, ettei kaupasta ihan heti lopu minulle tuntemattomat tuotteet ja uutuksiakin pukkaa siihen tahtiin että ei pelkoa ;)



Broilerin jauheliha päätyi munakasrullan sisuksiin. Kuullotin ensin sipulilohkoja öljyssä pannulla hetkisen ennen kuin kippasin jauhelihan sekaan. Lihan kypsyttyä sekoitin joukkoon Creme Bonjour Cuisinen mustapippurisen version ja ratatouille-tölkkikasviksia. Suolaakin ripsautin hieman, näin pikku maistelun jälkeen voisi sanoa ettei ehkä olisi tarvinnut.

Munakasrullaan laitoin 6 munaa, 4dl maitoa, 1rkl mantelijauhoa ja 1tl suolaa. Paistoin 200 asteessa ehkä vajaa puoli tuntia (eipä taaskaan tullut katsottua kellonaikoja). Siirsin paistuneen munakaslevyn voipaperin päälle ihan niin kuin kääretorttulevyillekin tehdään. Levitin täytteen hieman jäähtyneelle munakaslevylle ja rullasin. Jos haluaisi oikein "hifistellä", ripottelisi juustoraastetta rullan päälle ja laittaisi hetkeksi vielä uuniin. Itse en siihen nyt lähtenyt, ehkä siinä tapauksessa jos rullaa tarjoaisi vieraille tms.

Taustapiruna kuvauksissa hääri tämä upean värinen kurpitsa, joka myöskin on yksi eilisen kauppareissun hetken mielijohteita :)



Syksyisen sävyinen pelargoniakin tarttui ihan väkisin linssiin:

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvälle... Mitä mieltä olit siitä broilerin jauhelihasta? Itsekin kokeilin sitä vähän aikaa sitten ekaa kertaa, eikä se oikein vakuuttanut. Oli kamalan mautonta. Muuten kyllä tykkään broiskusta missä muodossa vaan, mutta jauhelihaan en ihan heti ihastunut. Ja hintakin on kamalan korkea!

    Ja kurpitsa on komea! Meinasitko tehdä lyhdyn siitä? Se on nimittäin tosi hauskaa puuhaa :)

    VastaaPoista
  2. Tykkäsin kyllä. Ainakin ton mustapippuri-cuisinen kanssa makua riitti (sen kanssa ei voi mennä mönkään, jos vaan mausta tykkää). Täytyy johonkin muuhunkin käyttää tuota jauhelihaa, kokeilut jatkukoon :)

    Hinta oli mun mielestä ok, muistaakseni edullinen verrattuna Kariniemen marinoimattomiin suikaleisiin/fileisiin, mitä muuten tulee aina ostettua.

    Kurpitsan kohtalo on vielä auki, jos vaan inspistä riittää niin vois kokata siitä jotain ja jos ei, niin sitten lyhdyksi. Viime syksynä anopilta sain paljon isomman kurpitsan kuin tämä ja se päätyi lyhdyksi :)

    VastaaPoista