torstai 14. lokakuuta 2010

Tulinen paprika-soijarouhekeitto

Tämän keiton melko tulinen maku lämmittää näin alkavassa talvessa. Alkuviikosta meillä päin maisema muuttui ainakin hetkellisesti talviseksi, saapa nähdä milloin pysyvä lumi sataa tänä vuonna maahan. Jotenkin nopeasti viilentyneeseen säätilaan on aina tosi vaikea sopeutua, ja tuntuu että koleus tuntuu "luissa ja ytimissä" asti.

Vuodenajan vaihtuessa kesäiset kepeät salaatit saavat väistyä tuhdimpien syysruokien tieltä. Toisaalta voiko tässä tapauksessa puhua tuhdista, sillä tämä soppa on sitä pelkästään maultaan ;)



Keitto syntyi kutakuinkin näin:

- Kuullota paprikoita ja sipulia (myös purjoa) öljytilkassa pannulla
- Lisää soijarouhetta ja vettä sekä kasvisliemikuutio
- Lisää myös pilkottu chilipaprika
- Lopuksi lisää tomaattisose (tällä kertaa taisi olla Muttin yrttimaustettu)
- Keiton koostumusta voi muuttaa lisäämällä hieman vettä

Mausteeksi minulle riitti pelkästään lempparimausteeni mustapippuri. Yksi chilipaprika riitti tekemään tästä keitosta melko tulisen, joten sen suhteen muita mausteita ei tarvinnut lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti