keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Klassikkomuffinssit



Mustikka plus valkosuklaa on aivan loistava yhdistelmä makeaan leivontaan. Näitä muffinsseja olen tehnyt iät ja ajat ja ovatpa nämä blogien kestosuosikkeja olleet siitä lähtien kun ylipäätään sellaisia on pidetty. Hämmästyinkin kun huomasin, ettei näitä mustikka-valkosuklaaihanuuksia löydy täältä omastani ollenkaan. Outo juttu.

Jotenkin näistä muffinsseista tuli nostalgisesti mieleen eräs yksittäinen blogipostaus ja se on tämä. Marien "Sekasopan" muffinssit vuodelta 2006. Näin ne vaan vuodet vierivät, ja jotakin jää aina muistin sopukoihin.

Marien ohjeella tulee todella ihania muffinsseja (testattu on), mutta tällä kertaa tein Kermaruusun blogista löytyvällä reseptillä. Helppoja tehdä kuin mitkä.




MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

 100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1½ dl mustikoita (käytin 200 g pakastettuja)
60g valkosuklaata


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan erissä. Tämän jälkeen sekoita joukkoon maito sekä paloiteltu valkosuklaa.

Aivan viimeiseksi kääntele mustikat taikinan sekaan.

Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Koristelumateriaalin puutteessa improvisoin jääkaapista löytyneestä ranskankermasta ja valkosuklaalevyn lopusta kuorrutteen. Eli kohtuu jämäkän ja erittäin makean tahnan sai kun sulatti noin 70 g valkosuklaata ja lisäsi joukkoon noin desin verran ranskankermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti