maanantai 8. syyskuuta 2014

Juustolla aina parempaa - pari resepti-ideaa uutuustuotteesta



Maustettu juustoraaste, mikä keksintö! Ainakin tällaiselle juustojen suurkuluttajalle tämä on aivan loistava juttu. Vaihtelua ruoanlaittoon erittäin maukkaalla tavalla saa käyttämällä tätä Valion texmexin makuista juustoraastetta. Se on sopivasti näpsäkän tulinen antaen uudenlaista särmää tuttuihin ruokiin.

150 gramman pussi on kätevän kokoinen, ja se on helppo avata repäisemällä. Sinänsä pikku juttu, mutta ärsyttäähän se kesken kokkailun penkoa saksia tai puukkoa pussin aukaisua varten. Raasteeseen on käytetty muun muassa Valion Oltermanni Cheddaria ja se on maustettu chilillä, jalapenolla, timjamilla, persiljalla ja mustapippurilla. Tuote on laktoositon.




Innostuin samantien kuullessani tästä tuoteuutukaisesta ja olenkin kokeillut texmex-juustoraastetta jo vaikka mihin. Oikeastaan aivan kaikkeen mihin olisin tavallistakin raastetta laittanut. Ja melko harvassa ovat ne ruoat, mihin ei jonkinlainen juusto kävisi. Valion sivuilta voi käydä hakemassa kivat ideat ja toimivat reseptit juustoraasteiden käyttöön.

Jos omaa yhtään viehtymystä tuliseen ja texmex-henkiseen ruokaan, silloin varsinkin tämä tuote on kokeilemisen arvoinen.

Omista kokkailukokeiluista tykästyin erityisesti helppoihin paprikaisiin suupalasiin, joihin texmex-juusto sopi kuin nenä päähän. Ne eivät pekonin ja juustoraasteen ohella muita mausteita kaivanneet.









PEKONILLA TÄYTETYT 
PAPRIKAPALAT

2 paprikaa
1 pkt (140 g) pekonia
2 pientä tai 1 iso sipuli
1/2 pss Valion Texmex-juustoraastetta









Pilko paprikat suuriksi paloiksi. Yhdestä paprikasta tulee ainakin neljä isohkoa, laakeaa palasta.

Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista pilkotun sipulin kera pannulla rapeaksi.

Lado paprikapalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai -vuokaan. Annostele pekoni-sipuliseos palojen päälle.

Lopuksi ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.





Toinen kokeiluun päätynyt ruokalaji oli gratiininkaltainen kukkakaalipaistos, mikä sai uuden vivahteen itselleni ainakin tavanomaisesta poikkeavilla mausteilla. Lisätyt kananmunat kerman joukossa toivat ruokaan mukavasti täyttävyyttä.

Miedonmakuisen kukkakaalin rinnalla texmex-mausteet ja -juustoraaste korostuivat enemmän kuin mitä paprikapalasissa. Gratiiniin tuli tarvittavaa potkua, sitä "jotain". Tämä oli oikein hyvä yhdistelmä.







TEXMEX-KUKKAKAALIGRATIINI

1 kukkakaali
oliiviöljyä
suolaa
jauhettua paprikaa, valkosipulijauhetta, mustapippuria, oreganoa ja juustokuminaa

1 dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
1/2 pss Valion texmex-juustoraastetta









Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi voideltuun uunivuokaan. Lorauta hieman öljyä sekaan ja lisää mausteet. Pyöräytä kukkakaalit ja mausteet sekaisin vuoassa.

Sekoita astiassa kerma ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Mausta ripauksella suolaa. Kaada seos kukkakaalien päälle vuokaan.

Ripottele lopuksi gratiinin pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.







"Yhteistyössä Valio"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti