sunnuntai 3. elokuuta 2014

Jäätelökesä 2014 osa I



Viime kesän jätskikokeilu oli aivan ihana laku-suklaajäde, nyt näillä helteillä ensimmäisenä testiin pääsivät omatekoiset mehujäät. Makuna ananas-mansikka.

Mehujäiden makuvaihtoehtoja on miljoona. Oikeastaan mikä vaan soseutuva suosikkihedelmä tai -marja sopii jäädytettäväksi. Jogurttimehujäitäkin pystyy tekemään. Ei tämän helppotekoisempaa viilennysherkkua ole olemassakaan!

Kiitokset muuten äidilleni näiden melkein-jo-retroksi lueteltavien mehujäämuottien säästämisestä, nyt ne pääsivät taas käyttöön. Lie ysäriä nämä Tupperwaren söpöliinit?


ANANAS-MANSIKKAMEHUJÄÄT

noin 8 kappaletta

1/2 tuoreesta ananaksesta
noin 5 dl tuoreita mansikoita

Leikkaa ananaksesta kovat kuoret pois. Kuutioi pieneksi paloiksi tehosekoittimeen ja aja melko sileäksi soseeksi. Kaada sose astiaan.

Mittaa mansikat tehosekoittimeen ja aja soseeksi.

Lusikoi mehujäämuotteihin ensin toista sosetta puolet ja sitten toista loput. Pakasta mehujäät, siihen kannattaa varata useita tunteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti