perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäiseen passeli tuplasuklaaherkku




Ymmärtääkseni pääsiäisenä herkuttelu on sallittua, jopa suotavaa. Siinä mielessä nämä muffinssit ovat erittäin käypäisiä juurikin juhlapyhien aikaan. Näissä ei kuulkaas ole säästelty niin suklaan, kerman kuin voin määrässäkään. Ja sen kyllä maistaa.


TUPLASUKLAAMUFFINSSIT

(12 isoa muffinssia)
200 g voita
70 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata

koristeluun esimerkiksi säilykepersikkaa ja sulatettua valkosuklaata


Sulata voi ja 70 grammaa tummaa suklaata joko kattilassa tai mikrossa. Mikäli seoksen sulattaa mikrossa, on se hyvä tehdä pienellä teholla erissä ja sekoittaa aina välissä.

Mittaa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri kulhoon. Sekoita ne huolellisesti.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos, voi-suklaasula ja kerma pienissä erissä vaahtoon sekoittaen hyvin.

Lopuksi lisää taikinan joukkoon pieneksi paloitellut valko- ja tumma suklaa.

Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Testaa muffinssien kypsyys paistotikulla.




Makoisaa pääsiäistä!


PS. Pikku Leijona sai uuden pirteänvärisen pannan. Panta on mittatilaustyötä ja itse tilaus sekä toimitus onnistui niin vaivattomasti, että mielestäni pieni mainos on paikallaan. Joten kaikki karvakuonojen omistajat, mikäli uudelle kaulapannalle on tarvetta, kannattaa tsekata Muffin designin valikoima.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti