tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vappupöydän klassikkosalaatti kahdella tavalla



Perunasalaatti ja nakit kuuluvat perinteisiin vappujuttuihin siinä missä sima ja munkitkin. Ne ovat helposti taiottavissa pöytään tarjolle ja niiden menekki on taattu.

Jos aika antaa yhtään periksi, suosittelen tekemään perunasalaatin itse. Tällä kertaa testasin oman luottoreseptin, joka on todellinen löytö Liemessä -blogista, ohella toista vähän erikoisempaa versiota. Sen ohje on peräisin pikkumuutoksin amerikkalaisesta Parhaat sopat ja salaatit -kirjasta (Retlev/Tierney).

Jännä juttu, mutta en osannut päättää kumpi maistuu paremmalta. Omalla tavallaan molemmat pottusalaatit ovat huikean hyvänmakuisia. Varsinkaan jälkimmäisestä en olisi uskonut sen olevan niin hyvää. Aurajuusto ja tilli samassa salaatissa kun kuulosti melko eksoottiselta.




PERUNASALAATTI
4-6 henkilölle

4 isoa kiinteää perunaa
1 kirpakka omena (Granny Smith)
1/2 sipuli (käytin pätkän purjoa)
1 prk rasvaista kermaviiliä
1 maustekurkku
1 tl dijon sinappia
1 korkillinen valkoviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Pilko jäähtyneet perunat pieniksi kuutioiksi.

Pilko myös kuorittu omena ja kurkku sekä silppua sipuli (purjo).

Lisää loput ainekset kermaviilin joukkoon ja sekoita lopuksi kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetkisen viileässä.





SINIHOMEJUUSTOLLA JA TILLILLÄ MAUSTETTU PERUNASALAATTI

noin 1 kg perunaa
3-4 rkl omenaviinietikkaa
1 prk ranskankermaa
1 dl majoneesia
1 1/2 dl murennettua sinihomejuustoa
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
pätkä purjoa
1 dl varsiselleriä
suolaa ja mustapippuria






Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Pilko jäähtyneet perunat pieniksi kuutioiksi.

Silppua purjo ja varsiselleri ohuiksi suikaleiksi.

Yhdistä ranskankerma ja majoneesi keskenään. Mausta seos etikalla, silputulla tillillä ja murennetulla sinihomejuustolla.

Sekoita lopuksi kaikki salaatin ainekset keskenään. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria ja anna maustua hetkisen viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti