sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ovelat yhdessä - salami ja maa-artisokkaJoskus lopputulos tilanteesta, kun venähtäneen työpäivän ja karvakamun ulkoilutuksen jälkeen massu huutaa kiireesti apetta, tuottaa yllättäviä makuelämyksiä. Tällä tavalla kävi viimeksi, kun piti suit-sait-sukkelaan saada jotain ravinnoksi luokiteltavaa lautaselle.

Tämä pikakokkaus ei tosin olisi ollut mahdollinen, ellen olisi keittänyt maa-artisokkia jo edellisenä iltana. Ei niiden kypsymisen takia vaan sen vaivalloisen kuorimisen. Oi ja voi, miksei maa-artisokat voi olla tasaisen pyöreitä niin kuin vaikkapa perunat?

Alkuperäinen ajatus oli tehdä keitetyistä mukuloista keittoa, siksi tällainen esivalmistelu. Muuten hyvä, mutta seuraavana päivänä sopan teko ei kiehtonutkaan. Huvitti ennemmin tehdä tälläinen pyttipannumainen paistos.

 MAA-ARTISOKKA-SALAMI -PAISTOS

500 g keitettyjä maa-artisokkia
100 g italialaista salamia leikkeleenä
100 g pakastepinaattia
voita paistamiseen
kalamata-oliiveja
fetajuustoa
mustapippuria

Kuori ja esikeitä maa-artisokat. Paloittele ne hieman jäähtyneenä pieniksi kuutioiksi. Tai vaihtoehtoisesti käytä raakoja, mutta huomioi se kypsennysajassa.

Laita jäiset pinaatit pannulle sulamaan voinokareen kera. Lämmitä pannua hiljalleen, lisää sekaan myös silputut salamileikkeleet ja maa-artisokat. Jatka paistamista, kunnes ainekset tuntuvat sopivan kypsiltä.

Lopuksi lisää sekaan paloitellut oliivit ja fetajuustoa. Mausta mustapippurilla.

2 kommenttia:

  1. Hyvä blogi,hyvää ruokaa,hyvä resepti. Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos!! Aion muistaa tämän mukavan kommentin pahojen päivien varalle, juuri sellaisille mitä tämäkin tympeä maanantai vähän tahtoi olla ;)

    VastaaPoista