sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Papupata - kasvisruoka ahmateille


Sisäinen ahmattini heräsi maistettuani tätä ruokaa. Todistetusti kasvisruoastakin voi tulla ähky. En ole mikään expertti tekemään kasvissafkaa, mutta ihan pienten hehkutusten kera täytyy todeta tämän hyvinkin onnistuneeksi. Kehtaisin tarjoilla paatuneimmillekin lihanpurijoille. On hyvää! Tai oli.

Hoksasin jälkeenpäin, että tämähän olisi vegaaneille käypänen ohje ilman tuota fetajuustoa (mikä onkin helppo jättää murustelematta).

PAPUPATA

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 purjo
2 porkkanaa
oliiviöljyä
noin 7 dl kasvislientä
1/2 dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
muutama aurinkokuivatun tomaatin siivu
1 prk (285/170 g) mustia papuja
1 prk (285/170 g) luomu kidneypapuja
noin 100 g lehtikaalia
kourallinen kalamataoliiveja
mustapippuria
(suolaa)
tarjoiluun pinnalle fetajuustoa

Kuori ja lohko sipulit, purjo ja porkkanat. Kuullota niitä hetken öljytilkassa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää kasvisliemi ja ohrasuurimot. Anna kiehua parisenkymmentä minuuttia tai niin, että suurimot alkavat olla kypsiä.

Lisää sekaan pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, pavut, lehtikaalisilppu sekä oliivit. Hauduttele paistosta vielä hetken aikaa ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Suolaa en itse lisännyt, minun makuun aineksien oma suolaisuus riitti.


2 kommenttia:

  1. Näyttää upealta!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Värikylläistä ruokaa on kyllä hauska tehdä ja eritoten syödä :) Plus mukavampi kuvatakin ;)

    VastaaPoista