sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Snickers-piirakka


Tämä on varmaan makeinta ikinä mitä on tehty meidän keittiössä. Luultavasti laskukoneen näytöstä loppuisi tila jos alkaisi kalkutoimaan piirakan makroja ja kaloreita. Totuus kirpaisisi liikaa ja näin ollen verottaisi makunautintoa, joten pelkkä tieto, ettei mistään kevytleipomuksesta ole kysymys, riittäköön. Sitä paitsi eihän tätä sokeripommia oikeasti edes voi syödä isoa palaa.

KINUSKI-SUOLAPÄHKINÄPIIRAKKA

120 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
150 g ranskankermaa
noin 1 dl kermaa

Päälle
2 1/2 dl suolapähkinöitä
2 dl kinuskikastiketta

130 g maitosuklaata
noin 70 g tummaa suklaata
noin 1 dl kermaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan vähitellen. Kaada lopuksi ranskankerma. Jos taikina tuntuu kovin tahmealta, lisää sopiva määrä kermaa massaa notkistamaan.

Kaada taikina esimerkiksi irtopohjavuokaan tai vaikka leivinpaperoidulle uunipannulle. Itse käytin normaalisti ruoanlaittoon käytettävää uunivuokaa, jonka mitat ovat noin 30x20 cm. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Yhdistä kinuskikastike ja suolapähkinät. Levitä seos hieman jäähtyneen piirakan päälle. Sulata suklaat ja kerma kattilassa ja levitä ne päällimmäiseksi. Halutessasi voit viimeistellä piirakkaa ripottelemalla suolapähkinöitä vielä sulan suklaan pintaan. Suolapähkinät riittivät 175 g:n pussista kinuskitäytteen lisäksi hyvin koristeluunkin.


Snickers-leipomus-hullutus on vallannut tässä blogissa jo jonkin aikaa, onhan myös samantyylisiä muffinsseja tehty ja vieläpä kahteen otteeseen: näitä ja
näitä. Puolestani makuyhdistelmä suolapähkinä-kinuski-maitosuklaa on nyt leipomusten osalta käsitelty ja hyvin makeiksi todettu. Vai olisikohan parempi olla vannomatta mitään..

5 kommenttia:

  1. Näyttää hienolta.
    Itse söin tänään rasilaisen hapankaalia 19 kcal per 100g :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä vallan ihanalta... uskaltaisikohan kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Tämä ei voi olla muuta kuin HYVÄÄ! :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! Oli hyvää, oikein semmoista tahmaisen makeaa :) Jos on ihan älyttömän ja mahottoman suuri makean himo, tätä kannattaa tehdä ;)

    VastaaPoista