torstai 16. syyskuuta 2010

Nälkäpäivän haaste: linssikeitto

Muun muassa "Jokiksen" blogissa on ollut juttua nälkäpäivään liittyen. Eipä sitä aina muistakaan kuinka onnekas on: löytyy ruokaa ja on katto pään päällä. Silti pitää kitistä aina vaikka mistä vähäpätöisistä(kin) asioista. Lähdin tämän päivän ruuanlaitossa vastaamaan nälkäpäivän haasteeseen, eli yritin kokkailla mahdollisimman edullisilla ja jo kotoa löytyvillä aineksilla täyttävän ruuan. Linssikeitto täytti nämä edellä mainitut kriteerit.



Ensi töikseni huuhtelin ja liotin vihreät linssit. Pilkoin lempparikasviksiani (porkkana, palsternakka ja lanttu) kattilaan kasvisliemeen kypsymään. Lisäsin myös purjoa pikku pätkän sekä yhden chilipaprikan. Ja ne linssit myös. Sitten vaan annoin sopan kiehua hiljalleen ja kypsyä.

Annokseen ripottelin muutaman valkosipulisen krutongin mukaan. Kesällä sain tämän pussin palkkioksi mielipidekyselyyn vastaamisesta. Eli ei tämäkään lisännyt jo muutenkin edullisen keiton hintaa. Krutongit ovat Brexin multigrain snackseja ja makuna siis valkosipuli. Minun lemppareiksi näistä ei ollut johtuen voimakkaasta valkosipulin mausta, mutta Pikku leijonan isäntä tykkäsi kovin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti