Pähkäily mitä sitä leipoisikaan viikonlopun blogitapaamiseen ratkesi sillä hetkellä, kun huomasin hedelmävadissa pari "ylikypsää" banskua. Ja vielä kun pienen googlettelun jälkeen eksyin tähän Voisilmäpeliä -blogin reseptiin, ei tarvinnut enää arpoa.
Tässä ohje suoraan kopioituna Voisilmäpelin blogista, joidenkin raaka-aineiden kohdalla jouduin pakon sanelemana tekemään muutoksia, ne suluissa.
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua muskottipähkinää
2 kypsää banaania
1 muna
1 dl jugurttia (tai maitoa)
1/2 dl voisulaa (käytin öljyä)
3/4 dl fariinisokeria tai muuta ruskeaa sokeria (käytin ruokokidesokeria)
1 tl vaniljasokeria
Murupäällinen:
1 dl pecan- tai saksanpähkinöitä (tai sekoitusta) (käytin hasselpähkinärouhetta)
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl fariinisokeria (tai muuta ruskeaa sokeria) (käytin ruokokidesokeria)
2 rkl vehnäjauhoa
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl voita
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet keskenään.
Muusaa banaani ja sekoita se munan, jugurtin, voisulan ja sokereiden kanssa. Lisää tähän kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Valmista murupäällinen: leikkaa 2 rkl voita pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet ja nypi voi joukkoon.
Jaa muffinsitaikina n. 10 tukevaan (!) muffinsivuokaan ja sirottele päälle kaura-pähkinämurua.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Itse blogitapaamisesta kerron seuraavassa postauksessa :)
Nämä olikin hyviä muffinsseja ;)
VastaaPoistaLaitan blogisi linkkilistalleni, niin on helpompi palata vierailulle :)
Kiitti ja hyvä että maistui :) Linkitä toki, täytyy itsenikin joku päivä tässä alkaa ihmettelemään linkkilistan luontia. Heti kun vaan "joutaa".. ;)
VastaaPoista